balkánský večer

balkánský večer se dá prožít poměrně snadno, jen se musejí sejít některé balkánské okolnosti. ideální pro to je trávit ten večer přímo na balkáně, případně jinde, ale s mnoha balkánci za doprovodu některého z jejich typických kutlurních prvků. tedy s balkánskou muzikou jako nedávno stovky lidí na staromáku, kde hrál pro lidi zadarmo goran bregovič, nebo v nějaké balkánské restauraci při balkánském jídle a pití.
balkánský večer můžete zažít zcela nečekaně, jako když jste s kolegy na pivu v hospodě pod loubím v dejvicích a na jídelním lístku hledáte něco malého a najdete balkánské omeletky. já nevím, jestli by to kdokoli ze zástupců balkánských národů poznal jako jídlo typické pro balkán, ale omeletky plné paprik a rajčat se sýrem chutnaly naprosto skvěle.
někdy si balkánský večer můžete udělat doma. jako já teď. Proto to přece taky píšu, tuhle vlastně bezobsažnou věc. sedím u kompu, popíjím bulharské víno, jím bulharský sýr a v lednici se mi chladí šopský salát. a říkám si: měl bych něco napsat na blog. nakonec u všech těch bulharských pochoutek napíšu článek, který se jmenuje balkánský večer....tak nevím.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor