Japonské menu

Drahá slečno Há, dovol, abych tě dnes v tento sváteční den pozval na virtuální menu v japonské restauraci. Skutečný večerní hlad zaháním jablkem a slídím na internetu po dobrotách.
Dáme si kompletní menu, ať to za něco stojí. Neboj, má drahá, v této restauraci ti připraví porce velikosti, kterou bez problémů zvládneš.
Začneme předkrmy.Dáme si strouhanou ředkev, to bude chutné, já s lososovými jikrami a ty s marinovanou olihní. K tomu malou skleničku saké. Polévky. Budeme pokračovat v rybí chuti a dáme si pár lžic čisté rybí polévky. Pak ochutnáme místní suši, okurkové, avokádové nebo lososové zabalené v rolce. Už bych mohl přejít na jiný druh masa, ale neodolám pečeným rybím filetám a smažené tempuře, zatímco pro tebe, má nejdražší, vyberu grilovanou máslovou rybu se švestkovou pastou.
Maso vynecháš a decentně upíjíš zelený čaj sencha, načež musíš ochutnat. aspoň jednu krevetu v těstíčku. Já si dále pochutnám na marinované roštěné v omáčce teriyaki. Pak si i já už musím dát čaj. Navíc tě ještě umluvím ke kuřecím plátkům toriniku s omáčkou.
Nakonec ještě popíjíme saké a zajídáme smaženými plátky tofu v zázvorové omáčce.
Příště, má milá, tě pozvu do restauarce libanonské nebo arménské. Už se těším, jak si zase pochutnáme. Doufám, že ses nepřejedla, já si jdu dát kousek sýra a sklenku vína na dobrou noc.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor