Jak bojovat proti hnusu

Něco dělat se sebou. Ne s tím hnusem. Ten na to čeká. Musí být obejit a tím otráven. Většina hnusu pochází z energie, která je nevyužitá nebo zmatená. Spojování protikladů, strhávání dětských šatů a nalézání jiných poloh bytí, seznamování se s realitou bez příkras. To vše nutně musí vyvolávat pocity matoucí a nepříjemné.

Každý to může řešit jinak. Já si představuju smrt v tisíci podob. Představuju si, jak plavu v moři a napadne mě žralok. Nejprve se mi zakousne do paže, cítím, jak mi rve maso z těla, otírá se o mne drsnou skelnatou kůží a jeho obrovská tlama je hrozně blízko. Pak se ta obrovská hlava s děsivými zuby zahryzne do mé hlavy. Představuju si to, co nejreálněji. Každý den si představuju smrt v jiné podobě. Čím děsivější, tím lepší.

Anebo jinak. Kdo komu brání nedělat nic? Pustit si mantry a jen tak sedět. Uvolnit tělo a nebýt. Ponořit se a pozorovat vlastní myšlení. Důležité je právě jen pozorovat vlastní myšlení. Opakovat si: Pozoruju vlastní myšlení.Pozoruju vlastní myšlení. Pozoruju vlastní myšlení...

Pustit si reggae. I stand strong inna Babylon. Babylon is a trap. Dvě věty k pochopení. Proniknutí do pravidel běžného světa přináší právě ten pocit pekla. Je to Babylon. Pohybuješ se na cizí planetě, ale bohužel je tvým domovem. Babylon tě chytá do svých temných pastí. Podlehneš-li, nevymotáš se z toho. Musíš stát pevně. Klidně jim všechno odkývej, ale stůj pevně. Nechytej se do pastí Babylonu.

Být dobrem. Cítit pozitivní vibrace z přírody, ze stromů, květin, vody, větru, mraků. Být naplněn prastarou přírodní moudrostí o pomíjivosti hmotného světa. Tato moudrost tě naplňuje klidem a poznáním, že nemá smysl trápit se nad jakoukoli negativní energií, neboť vesmír kolem nás je veskrze dobrý a přátelský.

Člověk je osamělým bojovníkem. V nejtěžších chvílích si musí pomoci sám. V okamžiku smrti zde bude také sám. Nezbývá než řešit vše s rozvahou a nepropadat panice. Nebát se a nelhat si. Jít jen jedinou cestou. Cestou srdce. Ostatní je šalba a mámení.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor