Zabiti zvukem

Rastafidli orkestra je moje oblíbená kapela, nejen proto, že v ní hraje slečná Há na kytáru. Mám je rád pro jejich muzikálnost, vkus, nadhled a protože prostě hrají příjemné písničky, které zvedají lidem náladu. V pátek se měli zúčastnit merendy partičky skejťáků z Unhoště a okolí v Malých Kyšicích u příležitosti vydání již několikátého videa dokumentujícího prkýnkářské dovednosti. Tak jsem si půjčil auto od Lídy, naložil v Maříkovce Máňu a v Libovici slečnu Há a vyrazili jsme.
Malé Kyšice jsou pěkná vesnička v lesích u Kladna, navíc s pěknou hospodou U Kozla na návsi. Uvnitř byla zábava v plném proudu, pořadatelé příjemní kluci a celkově byla pohoda. Po ukázkách ze starších filmů proběhla premiéra nového filmu. Byl jsem nadšen. Slaný není úplně skejťácký město a skejtové umění mě naplňuje úžasem.
Jenže pak se to posralo. Lidi samozřejmě chtěli muziku, vždycky chtějí, aby kapela hrála co nejdřív. Samozřejmě kapela, která má dechy a ve které zpívají skoro všichni, se chystá déle než punkové nebo bluesové trio, ale tohle bylo moc na všechny. Než zoufalý zvukař se zoufalým pomocníkem konečně byli schopni připustit kapelu ke zvučení, uběhla asi hodina. Ale ani potom se nedá říct o spokojenosti. Kapela poměrně otráveně odehrála svůj set a poslouchat se to moc nedalo. Zahuhlané, bez šťávy, bez šmrncu, neustále pískající. Do toho nebyl slyšet ten a nebyla slyšet ona, nebylo vlastně nic. Výprava devítičlenné kapely, složité stavění aparátu, odehrání koncertu, to vše je marné a zbytečné, pokud za mixážním pultem stojí člověk, který to prostě neumí. Zvukař naprosto zabil koncert a je to velká škoda. Pořadatelé musí prostě předem uvažovat, jakého zvukaře si k jaké kapele pozvat, jinak to dopadá tímhle způsobem a výsledkem je celková otrávenost.
Tak příště to snad vyjde lépe!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor