Pojďte si zamáchat

Neúnavný básník Ticho se stará opět o literární povznesení občanů města Slaného. Z těch literaturymilovných dostaví se aspoň pár, vepřojedi budou hnít u tv.
18. března pořádá totiž knihovna ve Slaném literární večer k poctě Karla Hynka Máchy nazvaný Potkali jsme Karla Hynka. Tyto večery budou celkem čtyři a vyvrcholí v listopadu tohoto roku, kdy si připomeneme 200 let od chvíle, kdy poprvé zakřičel na svět nezdolný duch českého básnictví vtělený do osoby tohoto bouřliváka. Listopad byl osudovým měsícem Máchovým, narodil se v listopadu i zemřel. Máj poprvé vyšel v dubnu 1836. Literární večery Máchovi věnované začínají bůhvíproč v březnu. Sám jsem zvědav, nakolik ještě dnes Mácha zajímá veřejnost.
Večera se zúčastní i představitelé literárního časopisu Psí víno a jak jsem také pochopil, ring je volný pro ty, kteří se chtějí svými básněmi představit publiku. Pokud máte skutečně zájem své básně číst, obraťte se na knihovnu. Co dál bude součástí večera, se necháme překvapit. Pojďte všichni, užijeme si nevšední večer plný poezie. A přiznejte si i vy, že takových večerů v současné době je pomálu.

Literární večer Potkali jsme Karla Hynka pořádá slánská Knihovna Václava Štecha ve spolupráci s agenturou Ticho ve čtvrtek 18. března v 19 hodin v přednáškové místnosti knihovny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor