Rybičková rychlopomazánka

Tématu jídlo se člověk nevyhne. Dnes například často o mořských produktech. Probrali jsme krevety i krabí tyčinky, grundle i šproty, chapadla nádavkem. Domů řítil jsem se hladov. Naštěstí v lednici v rohu sídlila konzerva uzených šprotíků. Věděl jsem o nich. Zkušeným okem vyslídil jsem další ingredience a vytvořil toto:

plechovka uzených šprotů, malá cibule, pomazánkové máslo bylinkové, pomazánkové máslo neochucené, hořčice, olivový olej, pepř
cibuli jemně pokrájet. vsypat do misky spolu se šproty. přidat přiměřeně pomazánkového másla a hořčice. dochutit pepřem jen jemně. všechny ingredience rozmíchat řádně vidličkou. neobsahuje majonézu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Krátká výprava za kořeny

S chtonickými božstvy v patách aneb Obcházení Kutné Hory

Kostel Nejsvětější Trojice s Loretou ve Slaném