Kuře na zelí a černém pivu
...při krátkém relaxačním prosurfování zpravodajských webů v práci jsem na idnes.cz narazil na článek o kysaném zelí. psali v něm, jak je zdraví prospěšné, což jsem nehodlal popírat, ale hlavně tam bylo pár receptů šéfkuchaře filipa žemličky. jeden z nich mě zaujal a hned druhý den jsem si podle něj připravil sobotní oběd...
Na toto jídlo potřebujeme:
kuřecí čtvrtky nebo stehna
kysané zelí
slaninu
cibuli
černé pivo
sůl, koření (pepř, papriku, kmín)
a brambory jako přílohu
Vše je velice snadné. Zelí propláchneme a promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a cibulí nakrájenou na kolečka:
Omytá kuřecí stehna z obou stran osolíme a okořeníme černým pepřem, paprikou a kmínem:
Pekáček vyložíme směsí zelí s cibulí a slaninou, na směs poklademe kuřecí stehna a podlijeme černým pivem (na vaření se všeobecně hodí spíš méněstupňovitá piva, tedy nejlépe 10°):
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud nemáme pocit, že by kuře už mohlo být měkké. Průběžně přeléváme pivem. Po nějaké hodině až hodině a půl to bude vypadat takto:
Ideální přílohou jsou brambory. Určitě vyzkoušejte, je to jednoduché, rychlé a strašlivě dobré!
Komentáře
Okomentovat