Kuře na zelí a černém pivu


...při krátkém relaxačním prosurfování zpravodajských webů v práci jsem na idnes.cz narazil na článek o kysaném zelí. psali v něm, jak je zdraví prospěšné, což jsem nehodlal popírat, ale hlavně tam bylo pár receptů šéfkuchaře filipa žemličky. jeden z nich mě zaujal a hned druhý den jsem si podle něj připravil sobotní oběd...

Na toto jídlo potřebujeme:

kuřecí čtvrtky nebo stehna
kysané zelí
slaninu
cibuli
černé pivo
sůl, koření (pepř, papriku, kmín)
a brambory jako přílohu

Vše je velice snadné. Zelí propláchneme a promícháme se slaninou nakrájenou na kostičky a cibulí nakrájenou na kolečka:


Omytá kuřecí stehna z obou stran osolíme a okořeníme černým pepřem, paprikou a kmínem:


Pekáček vyložíme směsí zelí s cibulí a slaninou, na směs poklademe kuřecí stehna a podlijeme černým pivem (na vaření se všeobecně hodí spíš méněstupňovitá piva, tedy nejlépe 10°):


Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, dokud nemáme pocit, že by kuře už mohlo být měkké. Průběžně přeléváme pivem. Po nějaké hodině až hodině a půl to bude vypadat takto:


Ideální přílohou jsou brambory. Určitě vyzkoušejte, je to jednoduché, rychlé a strašlivě dobré!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor