Kuřecí kousky v čočce s houbami

...tohle jídlo připravil majk ve čtvrtek na oběd. byla to pochoutka. je v tom několik vychytávek. za prvé při opékání masa použijete nějaký šnaps. čím kvalitnější, tím lepší. ideální slivovice, calvados, kirsch, gruziňák... za druhé čočku vaříte vlastně přímo v kuřecím a houbovém vývaru a ona má pak neskutečně dobrou chuť...

Kuře nebo jeho část naporcujte na větší kousky. Opékejte je na tuku a osolte a opepřete. Po chvíli podlejte vámi vybranou kořalkou, okořeňte snítkou tymiánu a dál opékejte. Přidejte nakrájené houby, nejlépe hřiby, záleží na houbařské bohatosti vaší lokality. Poduste maso s houbami, vsypte čočku a podlejte vodou nebo zeleninovým vývarem. Nechte čočku uvařit do měkka. Hotovo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor