Pljeskavica

Pokud máte chuť na něco mletého a máte méně času než je potřeba na přípravu karbanátků nebo sekané, tak si udělejte balkánskou placku z mletého masa - pljeskavici. Je to prosté. Ale. Měli byste mít větší výběr masa než je obvyklé. To znamená smíchat mleté hovězí, vepřové, jehněčí nebo skopové nebo třeba kozí, pak taky třeba telecí... No já měl normálně hovězí + vepřové... Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, v mém případě i s česnekem, pak se solí, pepřem, mletou paprikou nebo i jiným kořením dle chuti. Vytvořte tenkou placku a grilujte ji nebo smažte na kvalitním oleji na kvalitní pánvi. Podávejte s pečivem, brambory na různý způsob, zeleninou nebo zeleninovým salátem, studenou omáčkou... Dobrota!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor