Vepřové medailonky s fazolovo - rukolovým salátem

... když jsem si ze zabijačky odvážel kus masa, ptal jsem se řezníka, co z toho mám udělat. "z toho si udělej medailonky, budou výborný," pravil odborník. jak řekl, tak se také stalo...

Maso: Medailonky z vepřové panenky lehce naklepejte, osolte, opepřete, posypejte bylinkami, které vám zrovna rostou v květináči na balkóně, zakapejte olivovým olejem a dejte do chladničky marinovat. Ve finále opečte na pánvi a podávejte se salátem.

Salát: Zálivku uklohněte z olivového oleje, medu (cukru), octa (citrónu) a pepře. Do ní vmíchejte propláchnuté bílé fazole z konzervy, rukolu, rajčátka napůl překrojená a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Imploze aneb Až na konec času

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor