Imploze aneb Až na konec času

 "Imploze je opakem exploze. Je to jev, při kterém se těleso, objekt nebo hmota zbortí do vlastního objemu, nebo je jeho strukturální integrita porušena vyšším tlakem prostředí, ve kterém se nachází." (Wikipedia)

Implosions je druhé studiové album Stephana Micuse. Stephan Micus je německý hudebník, multiinstrumentalista, ročník 1953, který od 70. let 20. století nahrává spoustu alb. Jeho doménou je takzvaná new age hudba, spojující folklorní vlivy ze všech možných kultur celého světa i moderní elektronickou hudbu s duchovními naukami, alternativními druhy léčení, jogínskými praktikami a tak dále a tak podobně. Stephan Micus, který vydává svou hudbu už 45 let, patří mezi světové hudební hvězdy. U nás moc známý není, jen mezi fajnšmekry, kteří v 90. letech propadli kouzlu hledání nových duchovních cest a k Micusově hudbě se dostali přirozenou cestou.

Implosions je tak staré album, že původně vyšlo pouze na LP. Je tedy rozděleno na dvě strany. První stranu alba zaujímá nádherná více než dvacetiminutová kompozice As I crossed a Bridge of Dreams. 



 
 
Stephan Micus vydal už na tři desítky alb. Je jedno, jaké si pustíte. Vždy vás pohltí a příjemně zhypnotizuje magický tón táhlých melodií Micusových skladeb hraných na citeru, rebab, sitár, dudy, šakuhači či jakýkoli jiný nástroj. Jako třeba album z roku 1978 Till the End of Time a titulní skladba. 



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

V Budyšíně, městě věží

Přechod Píseckých hor