Tlamoun s pečenou zeleninou
Tlamoun nilský, známý pod obchodním názvem tilápie, je poměrně vděčná potrava, pokud si nechcete kupovat kuřecí maso, ale chcete si dělat jídla, kam by se hodilo kuřecí nebo maso nějaké jiné ryby. Tilápie obalená v mouce, osmažená na oleji a zapečená s brambory a několika druhy zeleniny a bylinek byla můj nedělní oběd.
Nejprve jsem do zapékací misky nakrájel na plátky rané brambory. Zasypal jsem je bylinkovou solí. Pak jsem nakrájel a na brambory rozprostřel růžičkovou kapustu, žampiony, medvědí česnek, jarní cibulku, a brokolici. Přidal jsem natrhané čerstvé bylinky: tymián, bazalku a oregano. Vše jsem zakapal poměrně vydatně olivovým olejem a dal péct na teplotu cca 170 °C.
Nakrájené kousky filet z tilápie jsem obalil v cizrnové mouce smíchané se solí a sladkou paprikou. Svižně jsem je osmahnul na řepkovém oleji. Pak jsem je rozprostřel na zeleninu v míse a dal ještě na 10 - 15 minut zapéct.
Výsledkem byla lehká a chutná krmě, málo solená, málo kořeněná, pestrá v chutí. Výborný jarní oběd!








Komentáře
Okomentovat